Er du nabo?
Her på siden vil vi løbende holde dig opdateret med seneste nyt fra byggepladsen, så du som nærmeste nabo kan følge med i byggeriets fremdrift og læse de fortællinger, der omgiver projektet.
HVAD SKER DER BAG HEGNET?
Byggeperioden løber fra 2022 og frem til 2025. Sensommeren 2022 gik WoodHub officielt i jorden, da selve byggegruben tager form, og arbejdet med parkeringskælderen gik i gang.
Varsling om spunsarbejde 06.12.2023
Der kan forekomme larmende arbejder ifbm. trækning af spuns i U3.
SENESTE ARTIKLER ⟶
WoodHub lægger hus til nyt undervisningskoncept
WoodHubs træ forarbejdes på savværk
Allerede nu bliver WoodHub testet
Byggeriets faser
Ressourcebevidst
cirkulær nedbrydning
Den gamle skattebygning rives ned ud fra en ressourcebevidst og cirkulær tilgang til materialer. Genbrug og genanvendelse af materialerne fra den eksisterende bygning er prioriteret og indtænkt fra starten, hvor fx vingetegl og betonbjælker vil indgå i landskabsprojektet.
Ligeledes er der en plan for alt fra genbrug af vinduer, døre og brandskabe til genanvendelse af asfalt, betondæk og -søjler.
Sideløbende med nedrivningen etableres skurbyen, der delvist bliver opført af genbrugsmaterialer fra pladsen.
Byggegrube og
parkeringskælder
I den østlige del af grunden på Lerchesgade skal byggegruben for parkeringskælderen etableres.
Første skridt på vejen er at nedramme en stålspuns rundt om hele kælderen, så udgravningen til parkeringskælderen kan gå i gang.
Når hele kælderen er udgravet, skal bundpladen støbes. Ydervæggene udføres ligeledes som in-situ støbte konstruktioner, mens de indvendige vægge og søjlerne, der skal bære dækket hen over p-kælderen, er præfabrikerede betonelementer, der monteres med kran.
I foråret 2023 bliver dækket over parkeringskælderen støbt. Sideløbende indleder NCC arbejdet med terrændæk for de syv bygningsenheder, der udgør WoodHub.
Terrændæk
og trappekerner
Terrændæk er den flade, byggeriet hviler på og danner grundlaget for gulvet i stueetagen.
Oven på terrændækket følger de stabiliserende trappekerner i beton, som føres til toppen af de enkelte bygningsenheder, før træmontagen går i gang. Kernerne supplerer træsystemet og sikrer den samlede stabilitet.
I forsommeren 2023 begynder træets dominerende plads i byggeriet at blive synlig, når der tages hul på montagearbejdet for den første af de syv bygningsenheder. Herefter tager byggeriet for alvor fart.
Bærende
konstruktioner i træ
Byggeriet opføres etage for etage med bærende elementer i certificeret træ.
Det byggetekniske loop består af massivtræs-søjler, CLT-dækkonstruktioner og trækassetter til facaden.
Først monteres de træsøjler, der skal understøtte dækkonstruktionerne. Dernæst løftes de store dækelementer på plads, og spændvidden med en længde varierende fra knap seks til godt 18 meter sikrer hurtig fremdrift. Til sidst lukkes facaden med trækassetter, der leveres med færdigmonterede vinduer. Denne proces gentages også etagevis med leverancer, der følger byggeriets fremdrift, da elementerne monteres direkte fra ladet af lastbilen.
Facader i
genbrugsaluminium
Når en bygningsenhed er lukket af, kan facadearbejdet gå i gang.
Trækassetterne beklædes med genbrugsaluminium som en samlende ydre komposition i rødbrune nuancer, der matcher de omkringliggende bygningers teglfacader.
Grønne
tage
Som noget af det sidste skal tagfladerne indrettes og begrønnes.
Tagfladerne indeholder to tagterrasser, der kobler sig direkte på Meeting Hubben med plads til rekreative aktiviteter. Teknikarealerne fremstår som tilbagetrukne, rumskabende og med tiden begrønnede elementer, der deler tagfladerne op i varierede opholdszoner.
På husets øvrige tagflader kombineres solceller og grønne tage for at opnå en optimal balance mellem energiramme og biodiversitet. I den sammenhæng prioriteres alle synlige tagflader, så de fremstår i så grønt et udtryk som muligt.
Landskab
.
I takt med at pladsen siger farvel til store maskiner og leverancer, begynder det grønne arbejde i stueplan.
WoodHub bidrager til kvarteret med bl.a. nye gårdrum, bypladser og aktive gaderum, som sikrer et varieret og attraktivt miljø, hvor der bliver grobund for en livlig bydel med rekreative muligheder og gode mødesteder.
Udplantning finder sted tæt på afslutning af byggeriet – men med respekt for plantesæsonen.
Indflytning
.
I 2025 slår Bygningsstyrelsen dørene op for Odenses nye kontorknudepunkt, og otte statslige institutioner flytter ind. Et kontorknudepunkt betyder, at en stor del af de statslige institutioner, der allerede i dag har bopæl i Odense, kan samles under ét tag og dele faciliteter som for eksempel kantine, reception og mødefaciliteter og dermed få bedre og mere service for pengene.
Det samlede areal bliver på 31.000 m2 ekskl. kælder og vil rumme moderne kontorarbejdspladser til 1.600 medarbejdere.
Se det hele lidt fra oven
Vi tager jævnligt billeder af byggepladsen fra luften. Her finder du et udvalg af luftfotos, der viser udviklingen.